tiistai 25. lokakuuta 2011

Aurinko Armas

Mekkonen 98/104cm.
Materiaali ruskea-valkoraitainen joustofrotee. (Toivottavasti ei liikaa vilise silmissä.)
Aplikaatio velouria.
Resori Metsolasta.
Lappu Kangastukusta. 
Kaavaa ei.

perjantai 21. lokakuuta 2011

Nikita-hattu

Lapsen päänympäryys 46cm, kaava 46cm, valmis lakki on sopivampi 50cm päähän :/. Enkä taatusti hurvitellu saumanvarojen kans. Pienimmälle tein mutta hukkuu tuohon täysin. Jos jossain on vapaaehtoinen 48-49cm pää niin saa tuon lakin omakseen mikäli osaa perustella tarpeensa riittävän sydämeenkäyvästi.


Tämän lapsen päänympärys on 50cm.



Ja tämä pää on 46cm.






Kaava: Nikita hattu ottobre 6/11. Lippaa levennetty ja madallettu, kiinityssysteemiksi vaihdettu nauhat. Muuten hyvä ja istuva kaava mutta mitoitukset pielessä. Kannattaa siis valita 2cm pienempi koko ainakin tuommoisilla kankailla tehtäessä.

torstai 20. lokakuuta 2011

Haalari




Tätä oli mukava ommella. Selkeää, ei taaskaan ylimääräisiä saumoja, mutta lisänä kuitenkin mukavaa värkkäystä.

Päällimmäisenä viimeiset rippeet ihan parhaan vihreästä ulkoilupukukankaasta, vuorina mitä ihaninta mutta nuhjaantuneena päälysvaatteisiin sopimatonta puuvillaa. Ja välissä jälleen se finnfill.

Heijastimet imitoivat lumihiutaleita, vihreä suorakulmio etukappaleella on tuttiketjua varten. Jalansuun nappeihin saa kuminauhalenkit tarvittaessa.


Kaava ottobre 4/08 koko 74cm. Paitsi että selkää on pidennetty. Ja hihoja. Ja etenkin lahkeita. Eli koko lienee 80cm vähintään, pidensin kyllä reilummin kuin yhden kaavakoon välin.

Ylimmäisen kuvan lakin on muuten anoppi kutonut, mutta kukkasen virkkasin ihan itse omin pikku kätösin :D.

tiistai 18. lokakuuta 2011

Tuuskausta ja tuherusta

Eli haalari kokoa 104/110cm.  Kangas vahvaa vedenpitävää ulkoilupukukangasta. Hihoissa ja lahkeissa liukkaampaa vuorikangasta, muualla trikoota. Välissä mukavan pehmeä ja todella lämmin finfill (muuta en hevin enää suostu laittamaankaan). Heijastimia siellä sun täällä ja kaiken kruununa leijonamerkki ;). Tuulilistan suunnittelin vielä laittaa, mutta taitaa jäädä asentamatta. Tahtovat kuulemma olla vain haitoilla.
Kaava on taas kaivettu arkistosta ja  oli vailla asianmukaisia merkintöjä.  Saattaa olla jostain vanhasta muoti muksusta.



lauantai 8. lokakuuta 2011

Must to do!





Talvitakki haalistuneesta pöytäliinan(?) jämästä. Kuvioita ei ollut vara kohdistella ja siltikään hukkapaloja ei jäänyt. Vuori aikuisten tikkipuvusta jota sinänsä oli sääli silputa. Tulee kuitenkin paremmin käyttöön näin.
(Sori, Mari. :))
Välissä vielä lämmittämässä Finnfill.

Talvileppäkerttu peittämässä jotain kovaa ikilikaa, toisessa kainalossa lisää pisaroita vaan eip ne sieltä näy.

Kaava on niin kauttaaltaan muokattu että alkuperäistä on turha mainita.

torstai 6. lokakuuta 2011

Mitä karmeempi sen kärmeempi

Kirpparilta ostetusta vintage puuvillaneulospalasta surautettiin pikkutyttöjen kans legginssit. Vai onko ne negginsit jos farkusta tehdyt on jegginsit? :)
Lahkeensuihin oli kätevästi resori valmiiksi tuossa palassa, lienee paitoihin tarkoitettu alunperin. Tuo vihreä on oikeasti semmoinen tosi kirkas, paljon kivemman värinen nimittäin. Harmittaa ku en osaa säätää kuvia, aina menee jostain muualta pieleen jos yhden paikan saa kohdilleen.


Jämäpaloista sitten maanmatosia.





Hieman ööö... voipuneen näköinen tuo ristisilmäinen XD.