perjantai 4. toukokuuta 2012

KukkarotestaustaTestasin nipsukukkaroiden tekoa, tai oikeastaan ehkä kuitenkin liimojen käytettävyyttä ja pitävyyttä. Niissä ohjeissa mitä pikaseltaan löysin, käsketään kankaat ensin liimata kehyksiin ja sen jälkeen puristaa vielä reunoista kiinni pehmustetuilla pihdeillä. En kuitenkaan usko lommottomaan lopputulokseen, joten koitan josko pärjäisi pelkän liiman voimalla. Ja näyttää kestävän ainakin kohtalaista repimistä, pitempiaikaista käytännön kokemusta ei vielä löydy.

Liimat oli sitä mitä kaapista löytyi:
Toisessa liimana on Epoxy 5 joka sekoitetaan kahdesta putelista ja joka piti tökkiä tikulla kehyksen uraan.

Toiseen laitoin UHU hartia, mikä oli helppo pursottaa tuubista uraan, mutta joka haisee voimakkaasti kuivanakin. Liimalle.

Jatkossa pitää valita siis hankaluuden ja hajun välillä, luulempa että haju voittaa. Kai se joskus hälvenee. Vai onko jollain joku muu pitävä, parempi vaihtoehto?

Kehyksiä saa esim. Kangastukusta ja Kouluelektroniikasta.

5 kommenttia:

mummo kirjoitti...

Mullekko sää tuon turkoosin teit?
Palio maksais?

Sani kirjoitti...

ihania :)
Kuumaliimaa minä käytän :D

Anonyymi kirjoitti...

Vähä ku rupes inspaamaan kukkaron teko. Kivoja on! Josko ne sais tehtyä liimattomana, mutta lommottomana. :) Taijan sittenkin olla ililman t. pirta

Maija kirjoitti...

Mummo: En sulle ku mulle :), on jo käytössä.

Sani: kuumaliimaa en uskaltanu edes testata, tapana on sotkea sillä joka paikka. ;)

Pirta: Oo iliman, toinen vaihtoehto on ylituotanto :).

Ida kirjoitti...

Vautsi miten siistejä! Itse en ole kertaakaan onnistunut saamaan edes kangasta väliin siististi, joetn jättäydyn vain ihailemaan muiden tuotoksia. Kivat kankaat myös :)